Plakinstructies statische raamfolie
 
Een statische raam sticker bestaat uit 2 delen.
1. – Ondergrond/drager waar de folie op zit (wit papier, gooi deze niet weg!)
2. – De statische raamfolie zelf (kleur van de folie)
  1. Bepaal de positie op het raam en maak dit licht vochtig (met een planten spuit bijvoorbeeld).
  2. Leg jouw gluurpietje tegen het raam en wrijf met een (thee)doek over de achterkant van de drager.
  3. Haal nu voorzichtig de drager van de statische raamfolie af. Als het goed is blijft de raamfolie nu op het raam zitten. Blijft niet alles op het raam plakken? Breng de drager weer terug op de raamfolie en wrijf nogmaals met de theedoek. Komt de raamfolie dan nog niet los, help hem dan een handje!
  4. Zijn Sinterklaas en zijn pieten weer terug naar Spanje? Pak de drager er bij en peuter de raamsticker heel voorzichtig van het raam en leg deze terug op de drager. Om hem netjes te bewaren word het aangeraden er een a4 insteek hoesje tegen aan te leggen en plat bewaren! Je drager kwijt of krijg je de raamsticker daar niet goed op terug? Geen paniek! Pak een glad doorzichtig (geen matte) insteekhoesje en leg hem daar op terug. Hier kun je je gluurpietje ook weer gemakkelijk af krijgen. Bewaar je gluurpietje plat!
Plakinstructie stickers
 
Een sticker bestaat uit 2 delen.
1. – Aanbrengfolie (doorzichtig en ligt op de sticker zelf)
2. – De sticker zelf op een geruite papieren ‘rug’
Bij stickers die op een rond oppervlak worden geplakt (vaas of kerstbal) is het handig om de sticker op sommige punten in te knippen zodat de sticker makkelijker buigt.
  1. Zorg altijd dat de ondergrond vlak is en goed schoongemaakt / vetvrij is. De belangrijkste voorwaarde voor het aanbrengen van muurstickers is dat de ondergrond glad, schoon (vrij van stof, vet, silicone en latex) en droog is. Muren waar vocht in zit zijn niet geschikt om te beplakken. Pas geverfde muren moeten goed gedroogd zijn zodat de muur niet vochtig en uitgehard is. Op een muur met slechte kwaliteit muurverf, vuilafstotende muurverf of kalkverf zal de sticker niet goed hechten.
  2. Strijk met een (bank)pasje over de aanbrengfolie, zodat de sticker zich goed hecht aan de folie.
  3. Trek de sticker een klein beetje open om te kijken of de sticker al loslaat en plakt aan de aanbrengfolie. Zo niet, nogmaals goed over de folie wrijven maar laat de witte, geruite papieren rug nog wel zitten op de sticker!
  4. Breng de sticker op de juiste positie aan, en zet hem vast aan de bovenkant met schilderstape. Houd voor een recht resultaat nooit de kniprand van de folie aan, maar altijd de sticker zelf.
  5. Sla de sticker om als een scharnier en verwijder de rug (witte, geruite onderlaag) van de sticker.
  6. Sla voorzichtig de sticker terug, maar zorg dat hij nog niet de ondergrond raakt. Bij grote stickers is het makkelijk om het met z’n tweeën te doen.
  7. Wrijf vervolgens met een pasje vanuit het midden de sticker aan, zodat hij netjes op de ondergrond komt.
  8. Verwijder daarna beetje bij beetje de aanbrengfolie. Werk heel voorzichtig! Mocht er een stukje blijven plakken aan de aanbrengfolie, dan nogmaals goed wrijven en de sticker desnoods een klein beetje begeleiden met loslaten (bijvoorbeeld met een mesje).          
Wanneer je twee stickers elkaar een beetje laat overlappen, dien je dat heel voorzichtig te doen. Je hebt anders kans op luchtbelletjes. Mocht je toch luchtbelletjes krijgen, probeer ze dan weg te vegen/drukken. Lukt dit niet, prik een heel klein gaatje met een naald in het luchtbelletje en wrijf het glad.

In verband met zwangerschap / kraamverlof zijn wij tijdelijk gesloten. Bedankt voor uw begrip!